El manresà Javier del Campo, descobridor del depredador oceànic més petit que es coneix -i que ha batejat com a Minorisa Minuta- ha participat a Oslo (Noruega) en un congrés internacional de protistologia, dedicat als organismes que no poden classificar-se dins dels regnes dels fongs, els animals i les plantes.

En el congrés, que ha aplegat els principals experts mundials, Del Campo ha presentat la recerca que està fent actualment sobre l'origen dels animals. El microbiòleg ha explicat a Regió7 que dintre de la protistologia es treballa amb un gran ventall d'organismes, des de les algues fins als protozous, tant de vida lliure com paràsits.

En aquesta trobada es van tractar temes candents en protistologia, des de la taxonomia i la filogenòmica passant per la biologia evolutiva i la biologia cel·lular. En aquest context, "vaig tenir la oportunitat de presentar els últims resultats que hem obtingut en el nostre laboratori sobre diversitat i distribució ambiental dels opistoconts unicel·lulars, els organismes més propers als animals. Els animals són també opistoconts, en aquest cas pluricel·lulars. És entre els seus parents els opistoconts unicel·lulars on podem trobar l'origen dels animals".

El microbiòleg va estudiar a l'escola Pare Ignasi Puig, va anar a l'institut Pius Font i Quer i als ??

anys ha complert el somni de po-

sar nom a una nova espècie per a

la ciència que no ha batejat amb el seu nom sinó amb el de la seva ciutat; això sí, en llatí, com marquen els cànons: Minorisa.

Del Campo és llicenciat en Biologia per la UB i doctor en Microbiologia Ambiental i Biotecnologia. Va desenvolupar la seva tesi a l'Institut de Ciències del Mar del Centre Superior d'Investigacions Científiques. Actualment és investigador postdoctoral a l'Institut de Biologia Evolutiva (Universitat Pompeu Fabra-CSIC). Ha fet estades de recerca a centres europeus i d'Estats Units.