L'equip de govern de l'Ajuntament de Manresa ha decidit apartar del seu càrrec el fins ara cap de la Policia Local, Alfons Sánchez. Serà substituït pel fins ara sots-cap del cos, Jordi Mora.

La decisió la va fer pública el govern municipal ahir a mitja tarda a través d'un comunicat en el qual s'informa que Sánchez serà destinat a un nou lloc de treball que es crearà a Emergències i Protecció Civil. La regidora de Seguretat Ciutadana de l'Ajuntament de Manresa, Olga Sánchez, no va voler fer declaracions al respecte fins que la decisió no s'aprovi definitivament al ple que s'ha de celebrar dijous vinent.

La tasca de Sánchez al capdavant de la Policia Local ha estat qüestionada els últims anys. Ha hagut de fer front a les protestes dels agents locals per les retallades de sous als funcionaris, que en el cas dels agents locals els hi va arribar via govern central i via Ajuntament. Les protestes van començar l'estiu del 2010. A partir de llavors van deixar de multar. D'un any per l'altre va imposar un 70% menys de multes. A finals del 2011, ja amb CiU al govern, es va arribar a un acord amb els representants sindicals del cos per posar punt i final a aquesta situació.

També el 2008 es va viure una situació de tensió dins el cos de la Policia Local. Els agents es van arribar a manifestar durant els actes de les festes de la Llum per reclamar millores salarials.

A la sessió plenària que l'Ajuntament de Manresa celebrarà el pròxim dijous l'equip de govern presentarà una proposta per fer una modificació puntual a la relació de llocs de treball del personal funcionari de l'Ajuntament. La finalitat és crear el nou lloc de responsabilitat a Emergències i Protecció Civil. El govern de Valentí Junyent preveu que Sánchez assumeixi aquesta nova responsabilitat i, per tant, deixi la Policia Local, i que el fins ara número dos del cos, Jordi Mora, n'agafi el comandament. El canvi tampoc no ha d'afectar el fins ara cap de Protecció Civil, Xavier Jovés, han assegurat fonts municipals. Ahir al migdia l'equip de govern va comunicar el canvi a la resta de partits durant la reunió de la Comissió Informativa d'Economia i Governació.

Alfons Sánchez, que es troba actualment en baixa mèdica, és previst que es reincorpori a la feina el 29 d'octubre, moment en què assumirà el nou càrrec. Consultat per aquest diari, va declinar ahir fer declaracions, amb motiu de la seva baixa.

Alfons Sánchez i Sánchez feia 19 anys que exercia de cap de la Policia Local de Manresa i, durant aquest temps, ha augmentat el seu rang policial fins assolir, fa dos anys, la categoria d'intendent. Ara té 59 anys d'edat, de manera que n'hi queden sis per a la seva jubilació.

Va néixer a Orce (Granada), tot i que viu a Manresa des dels 3 anys d'edat. Va entrar al cos de la Policia Local l'any 1980, als 27 anys d'edat i va passar de ser un agent a convertir-se en el cap de la policia el 1993. Recentment, l'any 2006, es va llicenciar en Dret.