Encara hi ha penjat un cartell anunciant que el 25 de novembre és el dia contra les violències de gènere però la Ben Plantada ja no porta el davantal que li van posar amb l'escrit Jo també he avortat. Aquesta estàtua, per la seva situació estratègica al capdamunt del Passeig de Pere III, l'artèria de les artèries de Manresa, sovint ha esdevingut el mitjà involuntari per difondre missatges diversos.

Fa un parell d'anys li van pintar la cara amb els colors de la bandera espanyola en el que més aviat va ser una bretolada. El 2009 la van embolicar en una acció entre artística i reivindicativa, i el 2002 es va convertir en una estàtua sindicalista de la mà de la CGT.

La darrera disfressa la hi van posar uns dies abans del Dia Internacional Contra la Violència de Gènere. Es tractava d'un davantal blanc on hi havia escrita la frase "Jo també he avortat" El juliol del 2010 la selecció espanyola va guanyar el Mundial de Futbol a Sud-àfrica. Els seguidors van tenir l'ocurrència de pintar la bandera espanyola a la cara de l'estàtua. L'octubre del 2009 va aparèixer embolicada amb bosses de plàstic, a l'estil de l'artista Christo, amb un cartell on hi havia escrits els noms Passeig, la Seu, el Born, Crist Rei, la Ben Plantada i el Congost, tots ells ratllats amb una línia vermella. Set anys abans, coincidint amb la vaga general del 29 de setembre del 2002 contra l'aleshores govern d'Aznar, el sindicat CGT va convertir l'estàtua en una sindicalista més, enganxant-li un cartell de la confederació a la part frontal.

Un monument a la Sèquia

Josep Clarà va esculpir la Ben Plantada, que és el nom que li ha quedat al monument als iniciadors de la Sèquia format per una sèrie de parterres al voltant d'una bassa petita, al centre de la qual hi ha la figura de bronze. No es va poder inaugurar fins al 1978 perquè hi havia algú amb prou influència per evitar-ho que va fer que romangués amagada en considerar impúdica la nuesa de la figura.