Els temps i els hàbits de consum han canviat, i els mercats com el de Puigmercadal també ho han de fer. Aquest és el missatge que l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, va transmetre als paradistes del mercat del centre de Manresa a la presentació del llibre sobre els seus 25 anys d'història.

"Els temps han canviat i hi ha noves exigències", va assegurar Junyent, i el Puigmercadal s'hi hauria d'adaptar perquè "tingui història i vida 25 anys més". Per això va demanar als paradistes que assumeixin "responsabilitats i no les deixin en mans d'altres".

En la mateixa línia es va expressar el diputat de Comerç de la Diputació de Barcelona, Jordi Subi-rana, també present a la celebració dels 25 anys. Va afirmar que per poder commemorar també els 50 anys "cal adequar-se a les noves situacions". Va citar temes com els horaris i accions per atraure els joves, a qui "els costa anar al mercat".

A l'acte també hi va intervenir el director del mercat, Jacint Capdevila, que va demanar a l'Ajuntament i a la Diputació que donin "un cop de mà" al mercat, i l'historiador manresà Francesc Comas, autor del llibre El mercat de Puigmercadal, 25 anys d'història (1987-2012). Comas va afirmar que el Puigmercadal té moltes potencialitats, i va ressaltar que els 25 anys d'història també han estat 25 anys de servei. El president del mercat, David Bernades, va dir, per la seva banda, que una de les poques coses que tenen en comú tots els pobles i ciutats del món són els seus mercats.

En l'aniversari també hi va ser present la il·lustradora Pilarín Ba-yés, que s'ha encarregat del llibre infantil sobre el mercat, i els exalcaldes Juli Sanclimens, que va ser qui va inaugurar oficialment el mercat, i Josep Camprubí. L'acte es va cloure amb l'actuació de la coral Font del Fil.