Alternativa Jove i EUiA de Manresa presenten la campanya "Temps de lluita", que durant les properes setmanes se centrarà a difondre la problemàtica dels desnonaments i el difícil accés a un habitatge digne.

Les dues formacions reclamen la dació en pagament amb caràcter retroactiu i la instauració del lloguer social. La campanya, que més endavant afrontarà altres temes com l'ordenança del civisme o retallades en educació, es desenvoluparà a través de cartelleria, xarxes socials, accions reivindicatives i propostes institucionals.

El primer objectiu és posar fi als desnonaments, la consecució de l'aplicació de la dació en pagament amb caràcter retroactiu i la creació de la figura del lloguer social per a les famílies que es troben en situacions problemàtiques pel que fa a l'habitatge. Les dues formacions consideren que "l'existència de gairebé 8.000 pisos buits a Manresa és una mostra de com no han de funcionar les coses".

Per als joves d'EUiA "Temps de lluita" "vol ser més que un lema, és una actitud davant la situació actual de crisi del sistema capitalista que ataca contínuament els drets de les classes populars", i asseguren que "vol impulsar la participació en les diferents mobilitzacions socials que es desenvolupen al Bages i a nivell català, organitzar el jovent i poder confluir amb aquelles persones i organitzacions que volen canviar el sistema". Per a Ricard Sánchez, coordinador d'EUiA, "és una bona manera de proposar solucions, mobilitzar-se i desemmascarar el sistema polític, econòmic i financer que ens ha portat a la situació d'extrema gravetat".

La campanya es presenta amb material gràfic propi. Alternativa Jove-Joves d'EUiA i Esquerra Unida volen destacar la informació que hi ha al web de l'organització comarcal, la inclusió de codis QR als cartells i l'ús del hashtag #tempsdelluita al Twitter. També utilitzaran pancartes, accions reivindicatives i propostes.