Els plens de l'Ajuntament de Manresa tenen fama de ser llargs i avorrits. Ben al contrari dels del Consell d'Infants. Divertits, enginyosos i amb ocurrències pròpies i sinceres de nens i nenes de 10 i 11 anys. Ahir més de 270 alumnes de 5è i 6è de primària de 8 escoles de Manresa que formen part del consell van canviar l'aula del dia a dia per trobar-se a l'Ateneu de les Bases i parlar de temes que, per a ells, són tant o més importants que els que debaten els grans quan es reuneixen a l'ajuntament.

Ahir tenien la missió de complir el mandat que va sortir del ple anterior i decidir quines activitats hi haurà al Dia del Joc que celebraran el maig vinent i buscar arguments perquè en determinats comerços de la ciutat facin una targeta de descomptes per als nens i nenes de 10 a 13 anys de la ciutat.

Per fer-ho els alumnes es van dividir en diversos grups, es van barrejar entre ells i van començar a parlar-ne dirigits per dues dinamitzadores. Primer havien d'omplir de contingut la festa del Dia del Joc que faran al maig. Hi havia diverses propostes i, per grups, es van anar votant totes, donant arguments per al sí o per al no. Els petits no es frenaven a l'hora d'expressar els seus punts de vista.

D'inflables, per exemple, no n'hi haurà perquè el no va gua-nyar per majoria. Segons l'opinió d'un dels grups que hi van votar en contra, "perquè són jocs per a nens petits". Tampoc no va convèncer la proposta de fer un taller de cuina que acabés amb un berenar o preparar un flash mob. "Hem dit que no perquè, com que estem en crisi, preferim estalviar per fer altres coses". Al final va guanyar fer activitats esportives, guerra d'aigua i uns Jocs Olímpics.

Faltava només decidir si la festa en qüestió es farà al matí o a la tarda. Va guanyar la tarda per una àmplia majoria. Al final de tot hi va haver aplaudiments i es va sentir un "m'ho estic passant bomba".

Els mestres dels nens i nenes es miraven el ple del consell des de lluny, sense intervenir, deixant el protagonisme als alumnes.

Resolt el primer punt de l'ordre del dia, tocava esmorzar i tornar a la sala. Aquest cop s'hi van trobar el regidor d'Ensenyament de l'Ajuntament, Antoni Llobet. Professor com és, va fer callar els nens amb bones paraules: "és important perquè, si no, no ens escoltem", i a continuació els va agrair la feina que fan al Consell d'Infants i els va enviar una reflexió. "A Manresa hi ha molts nens i nenes. No heu de pensar en allò que us agradaria a vosaltres, sinó pensar en el que creieu que pot ser bo per a tothom".

Dit això va tornar el debat. Aquest cop calia buscar arguments perquè tot un seguit de comerços relacionats amb l'esport, la cultura i l'oci es decideixin a fer una targeta de descomptes per als nens i nenes de 10 a 13 anys. "Si fan un descompte potser no hi guanyaran, però amb el temps tindran més clients", va assegurar un dels nens. Una de les nenes va explicar al ple què diria al botiguer: "si us plau, faci descomptes perquè a Manresa hi ha molts nens i nenes que vindran a comprar". Seran ells mateixos els qui, per grups, hauran de visitar les botigues i comerços i explicar els seus arguments als propietaris.

El ple s'acaba. No tothom qui volia parlar ho ha pogut fer, però, hi ha cares de satisfacció, d'haver-s'ho passat bé i d'haver fet "coses noves per a la ciutat", deien la Núria i la Cristina.