Repartir emocions positives en forma de minuts de felicitat a través del mòbil. És el que s'han proposat tres joves de Manresa que han ideat una xarxa social que han anomenat Bhappy (be happy, sigues feliç), que ha començat a funcionar aquest mateix mes. Ja té 700 seguidors.

Del que es tracta, expliquen, és arrancar un somriure a la gent quan veu a la pantalla del mòbil que algú els ha regalat uns minuts de felicitat. "Això a la gent li produeix sensacions positives, i és agradable", assegura Jordi Balet, que juntament amb Gabriel Prat i Pau Feliu són els impulsors de la idea.

Els psicòlegs recomanen que al final del dia les persones facin recompte dels moments de felicitat que han viscut al llarg de la jornada. "És un exercici que t'ajuda a tu mateix i que consisteix a ser conscient del que t'ha fet feliç". Hi ha alguns d'aquests psicòlegs que consideren que perquè una persona se senti bé cal acumular una hora de felicitat al dia, i per això la xarxa Bhappy regala aquests 60 minuts de felicitat. "L'aplicació et pot ajudar a fer aquest exercici diari".

Balet, Prat i Feliu van provar d'enviar felicitat a través de missatges de mòbil i "vam veure que a la gent li provocava un somriure i una sensació positiva en el moment de rebre'l". Va ser llavors quan van decidir crear l'aplicació. Cap no tenia experiència en aquest món, i per això després de pensar com hauria de ser van buscar qui fes el disseny i el programa. L'aplicació és gratuïta i, per tant, no els ha aportat cap rèdit, "però tenim fórmules pensades per treure'n rendiment més endavant".

Cada usuari disposa de 60 minuts per repartir al llarg del dia. Es pot compartir amb usuaris, amb una etiqueta (hastag) en concret si el motiu de la felicitat és personal. "Com que diuen que la felicitat és doble si es comparteix, quan es reparteixen minuts també se te'n sumen a tu".

A la pantalla també es pot veure qui en reparteix i qui en rep, i un comptador de la felicitat total que s'ha repartit, que ja supera els 75 dies. Igualment es pot veure l'activitat de les últimes hores, es poden deixar comentaris, un buscador i una barra que marca els minuts disponibles per repartir. "Ho has de dosificar i fer l'exercici de repartir-los al llarg del dia".

Els comentaris que han rebut fins ara de la gent és que "els ha agradat aquest concepte de fer més positiu el món i millorar-lo". Així mateix, es mostren satisfets que més de 700 persones s'hagin apuntat a la xarxa social. Més que això, però, "el que ens ha sorprès és que la fan servir molt. Preferim tenir usuaris actius que no pas molts que es baixin l'aplicació però no se la tornin a mirar". Els usuaris reparteixen felicitat i "és molt positiu que la gent interactuï". Els entrellats de l'aplicació es poden veure a www.bhappyapp.com.