La revolta dels marxants de la Font dels Capellans contra l'Ajuntament de Manresa -per l'augment del rebut de gairebé el 100% en 2 anys, que inclou la nova taxa de 100 euros que es cobra a cada parada- era el tema de conversa ahir al mercat.

A les parades hi havia penjat rètols que deien: "l'Ajuntament abusa amb les taxes" i els venedors informaven els clients de quina és la seva situació.

Un portaveu, Gaudenci Rodríguez, explicava que del centenar de parades del mercat, ahir al matí ja s'havien recollit més de vuitanta signatures de protesta, que han de servir perquè els representants dels marxants que demà s'entrevistaran amb la regidora de Comerç, Sílvia Gratacós, puguin mostrar que la disconformitat no és d'uns quants sinó de la gran majoria dels paradistes.

Gaudenci Rodríguez explicava ahir que l'increment l'any passat del 28% del rebut ja va aixecar protestes, però que la nova taxa de cent euros i el fet que en 2 anys estiguin pagant el doble a l'Ajuntament ho consideren intolerable. També es mobilitzen perquè tenen por que l'escalada impositiva no tingui aturador i l'any que ve hi hagi un nou increment.

En la reunió de la setmana passada, la trentena de paradistes concentrats al costat del local de l'Associació de Veïns de la Font dels Capellans van votar a mà alçada no pagar el rebut que els ha passat l'Ajuntament. Com que no eren tots encara no hi ha una posició tancada sobre el tema. En el que tots coincideixen és a mostrar disconformitat.

L'Ajuntament ha explicat que el rebut s'ha incrementat per la necessitat d'equilibrar les despeses que genera el mercat. Va fer un estudi del que costava mantenir cada mercat municipal i en el cas del de la Font dels Capellans es va constatar que calia compensar les despeses que generava a l'Ajuntament amb més ingressos. Demà, a les 5 de la tarda, la regidora Sílvia Gratacós es reunirà amb els paradistes per explicar que l'increment és per pagar despeses de seguretat i de neteja per la brossa que genera.