Ahir va morir el pare Joan Casanovas Corderroure, jesuïta de la comunitat de la Cova de Sant Ignasi, a Manresa, i que havia estat astrònom de l'Observatori Vaticà.

Nascut a Santpedor el 1928, jesuïta des del 1944, prevere des de 1960 i astrònom de l'Observatori Vaticà des del 1978, és l'autor de la tesi doctoral "Estudi morfològic de la penombra de les taques solars i interpretació dels efectes Evershed i Wilson". El comiat al pare Joan Casanovas serà avui al Centre Borja de Sant Cugat del Vallès, a 2/4 d'11 del matí. Diumenge, a les 12 del migdia, a l'eucaristia de la Cova serà recordat en la pregària.

L'Observatori Vaticà és una institució d'investigació astronòmica que depèn del Papa. En l'actualitat té dues ubicacions. El nucli principal d'investigadors forma el Grup d'Investigació de l'Observatori Vaticà- ocupa dependències en l'Observatori Steward de la Universitat d'Arizona. La seu central es troba en el Palau de Castel Gandolfo, compartint l'edifici de descans del Papa. Tots els investigadors son jesuïtes doctorats en astronomia.