Tot i que la televisió continua sent més addictiva que Internet i els videojocs, cal conscienciar i educar els infants i els joves perquè facin un bon ús de les noves tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) per evitar problemes. És la principal conclusió de la xerrada que van organitzar conjuntament Mossos d'Esquadra i Althaia sobre Signes d'alerta d'addicció i pautes de conducta sobre l'ús de les TIC. Hi van assistir una setantena de persones.

El cap de l'Oficina de Relacions amb la Comunitat dels Mossos d'Esquadra a Manresa, Pep Fuster, va destacar que cal un treball "conjunt entre pares i fills i sempre tenir present la idea que el que no faríem a la vida real tampoc no ho hem de fer a l'entorn virtual". A la xerrada també hi va participar la psicòloga responsable de la Unitat de Joc Patològic i altres Addiccions no Tòxiques de l'àrea de Salut Mental d'Althaia, Dominica Díez. Díez i Fuster van destacar la importància que pares i mares comparteixin amb els seus fills l'ús de les TIC, es tingui cura de les dades personals, les contrasenyes i la distribució de fotos i vídeos.

Díez també va explicar que els comportaments addictius se solen donar en "aquells infants i joves introvertits i tímids, a qui la seva identitat a la xarxa els produeix més plaer que les experiències viscudes a la vida real".