Una cinquantena de persones van participar al dinar que Esquerra Unida i Alternativa (EUiA) del Bages va fer a Monistrolet per commemorar la proclamació de la Segona República. Entre els assistents hi havia el coordinador general de la formació i diputat al Congrés, Josep Nuet.

A l'hora dels parlaments Nuet es va referir a la monarquia espanyola i va dir que hi ha una desconfiança natural cap a la família borbònica. "El poble està més que fart d'aquest anacronisme vivent que fa massa temps que demostra viure en una realitat diferent de l'espanyola i catalana".

El coordinador comarcal d'EUiA, Ricard Sánchez, va destacar, al seu torn, que la importància dels moviment socials per transformar la societat. També es va debatre la necessitat d'impulsar la confluència de les esquerres alternatives en un nou espai polític.

La jornada de commemoració i reivindicació va començar al matí amb una ofrena floral a la fossa comuna del cementiri de Manresa, on hi ha enterrats un grup de soldats republicans.