La família Garcia Comas, que regenta el bar restaurant Las Vegas i fins fa quatre dies també el Quiosc del Quimet, ha entomat amb molta sorpresa i tristesa la pèrdua de la concessió del popular quiosc del Passeig. Dimarts es va fer públic que Jep Garcia havia perdut el concurs municipal de la concessió per una diferència de només mil euros respecte la proposta del guanyador, Lluís Albà, de l'hostal restaurant el Turó de la Torre.

La família Garcia Comas feia prop de 80 anys que regentava el popular quiosc i aquest hauria estat el 29è estiu que Garcia hauria passat darrere el taulell. Pilar Garcia, germana de Jep i sommelier del restaurant Las Vegas, reconeixia ahir que "estem fatal", i explicava que, en aquesta ocasió, "el preu era l'únic criteri en el concurs. Hem perdut per només mil euros de diferència: nosaltres en vam oferir 20.000 i ells 21.000". En concursos anteriors, segons ha assenyalat la sommelier, "sí que es tenien en compte altres variables, com l'experiència, però en aquesta ocasió no".

Pel que fa a la poca diferència entre una oferta i l'altra, Garcia assenyala que "fa sospitar", però confia que "en una cosa com aquesta no hi pot haver res il·legal". L'entrega de sobres amb les ofertes va tenir lloc dimarts de la setmana passada a l'Ajuntament i l'obertura de les pliques, aquest dilluns al matí. Pilar Garcia ha reconegut que no esperaven "que ningú superés l'oferta de 20.000 euros, perquè, a banda dels 21.000 euros, hauran de fer una inversió molt gran en taules, cadires... ja que tot és nostre; i menys tenint en compte que la concessió només és per tres anys [un any de contracte, prorrogable per dos]".

La sommelier de Las Vegas també es lamenta del fet que Jep Garcia, com els responsables del Quiosc del Mig i el Canaletes, havien renunciat a la concessió dels quioscos al final de l'estiu passat perquè els costos eren massa elevats:"vam haver de renunciar perquè el preu de la concessió era de 60.000 euros l'any i l'estiu passat ja hi vàrem perdre diners".

Per això l'Ajuntament de Manresa va decidir fer un nou concurs amb un preu de sortida molt més rebaixat -de 12.000 euros. Ara, Garcia es dol que la renúncia per aconseguir una concessió més econòmica i avantatjosa no l'hagi beneficiat a ell.