La Nit del Bages per la Independència de demà, divendres, la hissada de l'estelada a Collbaix diumenge, una xerrada sobre la desobediència fiscal, una altra sobre la legalitat o no del dret a decidir i una cursa de patins en línia són les pròximes activitats que durà a terme la delegació al Bages de l'Assemblea Nacional Catalana, i que van presentar ahir.

Tots els actes són organitzats amb diferents entitats del teixit social de Manresa i comarca, i això és una mostra que la "societat s'està movent i s'està implicant en el procés cap a la independència, i això és molt positiu", va remarcar Josep Heras, president de l'ANC al Bages.

El sopar de la Nit del Bages per la Independència es farà demà al vespre a Món Sant Benet amb més de 360 persones i la intervenció de la religiosa Teresa Forcades i l'escriptor i tertulià Francesc-Marc Álvaro.

Diumenge al matí s'hissarà l'estelada a Collbaix, acte que tutela el Centre Excursionista de la Comarca del Bages (CECB). L'any passat hi van assistir més de 400 persones, xifra que enguany se superarà, opina Pau Pintado, del CECB.

Per a dilluns s'ha programat una xerrada sobre la desobediència fiscal, que es farà a 2/4 de 8 del vespre a l'auditori de la Plana de l'Om. Es fa amb la col·laboració de la delegació al Bages i el Berguedà del Col·legi de Gestors Administratius. El 25 d'abril a les 7 de la tarda a la mateixa Plana de l'Om hi haurà una xerrada sobre la legalitat del dret a decidir, i pr al dissabte 27 s'ha preparat la cursa "Patina per la independència". És organitzada per Rollers de la Catalunya Central i es farà al matí al Passeig i a Crist Rei. Serà la primera d'aquest tipus que es fa a Manresa.