L'Ajuntament de Manresa, davant l´entrada aquest dilluns al registre d´un manifest contra el canvi de gestors del Quiosc del Quimet avalat per 812 signatures i altres mostres de queixa recollides a Internet, ha emès un comunicat per explicar el procediment que ha suposat el canvi en la concessió, a partir d'ara en mans d'El Turó de la Torre.

En primer lloc, el consistori remarca que les concessions dels tres quioscos del tram final del Passeig Pere III -Canaletes, Del Mig i Quimet- tenien una vigència fins l´any 2015, però els adjudicataris van presentar la seva renúncia a la concessió el novembre del 2012 per raons econòmiques.

L´Ajuntament, explica el comunicat, "sensible a les dificultats econòmiques dels concessionaris, va considerar fonamentada la renúncia i la va acceptar al desembre de 2012. Per aquesta raó, es va veure obligat a obrir un nou concurs tot i que, en la mateixa línia de receptivitat a aquestes dificultats, el govern municipal va decidir rebaixar el cànon que estava al voltant dels 50.000 euros de les anteriors concessions -inicialment previstes per al període 2005-2015- als 12.000 euros de les noves concessions, que es fa per un any prorrogable fins a tres anys".

El concurs es va obrir al març seguint el que estableix la Llei de Contractes de l´Estat, d´obligat compliment per part de l´Ajuntament en totes les concessions administratives que convoca, i va acabar el 10 d´abril passat. L´obertura dels sobres amb les ofertes presentades va tenir lloc el 15 d´abril. Els quiosc del Mig i el Canaletes es van adjudicar a l´única empresa que va presentar ofertes, i que també es va adjudicar el Bar Plaça. De les dues ofertes presentades pel Quiosc del Quimet es va triar "la que era econòmicament superior, com determina la legislació", assegura el consistori.

En aquests moments han aportat la documentació requerida el quiosc Canaletes i el Bar Plaça, que han estat adjudicats en la reunió de la junta de govern d´aquest matí a l´únic ofertant que es va presentar. Els altres dos quioscos del Passeig queden pendents de que les ofertes guanyadores presentin la documentació corresponent i una nova junta de govern aprovi l'adjudicació.

El consistori ha emès el comunicat en considerar que la situació viscuda així ho requeria. "En un moment en què es fa més necessari que mai que les administracions públiques actuïn seguint les demandes de la societat de que les seves decisions s´adoptin amb transparència i d´acord amb la legalitat i als procediments, el govern municipal afirma que aquests són els principis que marquen totes les seves actuacions i també els que s´han aplicat en el cas concret de la concessió del Quiosc del Quimet", diu el text.