La Plaça Cots estrenarà nova imatge aquest cap de setmana coincidint amb els actes de celebració dels 50 anys de la proclamació de Manresa com a Ciutat Pubilla de la Sardana, un cop finalitzats els treballs de millora de la mobilitat de la zona i de l´espai enjardinat, així com la rehabilitació del monument a la Sardana.

L´actuació a la plaça, que ha tingut un cost global, d´uns 53.000 euros, ha consistit, primer, en l´ampliació de la vorera perimetral, la senyalització de dos passos de vianants per a persones amb mobilitat reduïda i la renovació total de l´arbustiva existent, amb l´objectiu millorar la mobilitat i l´aspecte d´aquest entorn. També s´ha establert que el carrer Hospital passi a ser una zona de velocitat limitada a 30 km/h.

Posteriorment, s´han fet treballs de jardineria que engloben la renovació total de l´arbustiva als parterres perimetrals de la plaça, substituint les espècies vegetals anteriors que estaven molt deteriorades, per plantes de les espècies fotínies, abelies, mahònies i junípers. A més a més, s´ha millorat la xarxa de reg, amb la substitució de l´antic reg d´aspersió per un reg per degoteig (més eficient i resistent al vandalisme).

També s´han fet rebaixos a la vorera que coincideixen amb la senyalització de nous passos de vianants al voltant del recinte de la plaça i que estan adaptats per facilitar l´accés de persones amb mobilitat reduïda i cadires de rodes. A la vegada s´ha millorat la font de boca existent a l´interior de la plaça Cots.

Les intervencions en l´enjardinat, que s´han portat a terme durant els mesos de març i abril, també ha inclòs la instal·lació d´una nova gespa al parterre central de la plaça on s´alça l´escultura commemorativa de la Sardana.

Precisament, les obres realitzades es complementen amb la rehabilitació del Monument a la Sardana, que ha consistit en la restauració del relleu de Sant Jordi i la recol·locació del relleu de les muntanyes de Montserrat a cada un dels dos paraments que composen el mateix monument.