L'Escola Politècnica Superior d'Enginyeria de Manresa i el Col·legi Oficial d'Enginyers de Mines del Nord-est organitzen la segona Jornada Tècnica Minera, que es durà a terme el 8 de maig a la sala d'actes de l'EPSEM.

El tema de la jornada serà el sistema de fracturació hidràulica (fracking) per extreure gas del subsòl. La fracturació hidràulica consisteix a injectar grans quantitats d'aigua amb compostos químics a molt alta pressió per fracturar els estrats subterranis i fer emergir el gas.

La jornada l'obrirà, a 2/4 de 10 del matí, José Moya, degà-president del Col·legi Oficial d'Engi-nyers de Mines del Nord-est. A les 10 del matí, Ángel Cámara Rascón,

catedràtic d'Universitat del departament d'Enginyeria Química i Combustibles de la Universitat Politècnica de Madrid, pronunciarà la conferència El gas no convencional en l'economia espanyola. La següent xerrada porta per títol Fractura hidràulica, per a qui?, i anirà a càrrec de Pablo Cotarelo Álvarez, enginyer de mines i membre del grup Ecologistas en acción.

Entre 2/4 de 12 i les 12 hi haurà una estona de pausa per tornar a agafar forces i la jornada es reprendrà a les 12 del migdia amb una taula rodona en què els dos ponents debatran sobre la tècnica de fractura hidràulica i que serà moderada per José Moya.

Després de la taula rodona, a 3/4 d'1 del migdia i durant mitja hora els participants a la jornada podran fer preguntes sobre els aspectes que considerin que cal aclarir sobre aquesta polèmica tècnica.