L'Ajuntament de Manresa i CatalunyaCaixa han signat un conveni de col·laboració mitjançant el qual l'entitat financera cedirà al consistori una cartera d'habitatges socials per a les famílies més necessitades. D'entrada, l'entitat ofereix un total de 25 immobles però el conveni queda obert per ampliar el nombre d'habitatges en el futur. El preu del lloguer anirà dels 150 als 250 euros, segons la seva tipologia i ubicació, i tots ells tenen una superfície d'entre 50 i 80 metres quadrats. L'Ajuntament farà d'intermediari entre l'entitat i les famílies més necessitades que no disposin de cap altre habitatge a la ciutat. La renda del lloguer no podrà superar el 30% dels recursos mensuals de cada família.

L'acord signat aquest dilluns entre el consistori de Manresa i CatalunyaCaixa preveu que l'entitat financera cedeixi una cartera d'habitatges socials amb rendes baixes. De moment, podran accedir-hi un total de 25 famílies i pagaran un lloguer mensual d'entre 150 i 250 euros, segons la tipologia i la ubicació dels immobles.

Fins ara, ajuntaments com el de Lleida, Terrassa o Badalona ja han signat convenis similars. La signatura d'aquest acord amb l'Ajuntament de Manresa, el primer a la comarca del Bages, obre la porta a altres poblacions, ja que l'entitat ha detectat la possibilitat d'oferir fins a 100 pisos a diverses localitats de les comarques de la Catalunya Central.