L'Ajuntament de Manresa iniciarà dilluns la primera fase dels treballs del projecte de reforma del parc Vila Closes. L'actuació prevista per a aquest 2013 consistirà principalment en la retirada de l'estructura metàl·lica propera a la llar d'infants l'Espurna, la plantació de tres salzes a l'espai lateral resultant, la construcció de tres escales que comuniquen a les terrasses i completar la instal·lació de baranes a tot el parc.

Aquesta primera actuació dóna resposta a l'acord entre l'Ajuntament de Manresa, la Comissió del Parc Vila Closes i l'Associació de Veïns de la Plaça Catalunya per reformar el parc d'acord amb el projecte redactat per l'arquitecte Jordi García i consensuat entre les parts esmentades, i el qual va ser ratificat majoritàriament pels veïns de la zona en la consulta popular celebrada l'octubre passat.

Les obres de reforma que s'inicien dilluns inclouen també la col·locació d'una barana-respatller al banc de formigó que delimita el carrer Pintor Basiana, la col·locació d'una barana i topalls entre les plataformes, escales i un nou enllumenat públic.

El termini d'execució d'aquesta primera fase és de dos mesos, té un cost de 30.000 euros i anirà a càrrec de l'empresa Constructora del Cardoner SA.

Els veïns decideixen

El projecte de millora proposat per la Comissió del Parc Vila Closes i elaborat per l'arquitecte Jordi Garcia intenta donar resposta a les problemàtiques de seguretat, accessibilitat i mobilitat que presenta el parc, i preveu de forma global retirar les estructures metàl·liques, adaptar l'enllumenat públic que suporten, permeabilitzar la visió del parc des de l'avinguda Tudela, incrementar les zones arbrades i ampliar la dotació de jocs infantils.

L'acord estableix que l'Ajuntament farà intervencions en funció de la disponibilitat pressupostària i que són els mateixos veïns, a través de l'AV els encarregats de decidir les actuacions.