Més de 3.500 persones, segons l'Assamblea Nacional Catalana (ANC) del Bages, han omplert aquest migdia la plaça de Crist Rei de Manresa, on han format una gran estelada humana. L'acte ha comptat amb les intervencions de la presidenta de l'ANC, Carme Forcadella, de l'actriu Montserrat Carulla, de l'actor Toni Albà i de l'alcalde manresà, Valentí Junyent. Prèviament, al matí, unes 1.800 persones, segons dades de la mateixa organització, s'havien manifestat pel centre de Manresa des del Congost fins a Crist Rei.

3.500 persones, segons l'organització, han format l'estelada (aquest és el total de samarretes grogues i vermelles que s'han venut). Si aquesta xifra fos certa, superaria la de qualsevol de les concentracions reivindicatives que hi ha hagut fins ara: les 3.000 persones que van sortir al carrer (en dues concentracions diferents) en la vaga de general del 14 de novembre del 2012 seria el primer referent. Les 1.500 que van cridar contra la guerra d'Iraq i el paper que hi jugava el govern de José María Aznar (12 d'abril del 2003) podria ser el segon.

Aquesta mobilització mostra el bon moment que viu l'independentisme, que ha guanyat adeptes de manera molt important des de la celebració de la massiva manifestació ciutadana dels passat 11 de setembre a Barcelona. El Concert per la Llibertat celebrat dissabte al Camp Nou amb 90.000 persones també és una altra de les grans fites del moviment que té com a pal de paller les entitats Òmnium Cultural i l'ANC.

El Marxem! que s'ha celebrat a Manresa pretén ser un motor per recordar a la població catalana que la gran cita de l'any ha des ser el proper Onze de Setembre, amb la formació d'una cadena humana per tot el litoral català. De fet, és un dels primers actes de mobilització per a aquesta fita que s'organitzen arreu del país. Però neix també amb la voluntat de ser un acte aglutinador i refent de la Catalunya Central. Fins ara, "a la Catalunya Central s'han fet diferents actes, però no hi ha un espai aglutinador consolidat", explica Maurici Santamaria, un dels impulsor de l'acte de Manresa. I ara l'ANC del Bages vol que aquest sigui el lloc triat.

La idea del Marxem! neix de la voluntat de ser una evolució de la marxa per la independència que es va fer l'any passat. Aleshores es van reunir unes 1.200 persones al parc de l'Agulla, que va tenir menys visualització de l'esperada en l'acte previst al mateix parc, perquè una bona part dels vehicles van tornar a girar cua quan van arribar a l'Agulla.