Prop de 900 persones i 21 carrosses van desfilar ahir per la capital del Bages en motiu de l'arribada de Ses Majestats. La desfilada va estar encapçalada per un grup de percussió de Xàldiga, seguit de la pubilla i l'hereu. L'ambient poc fred va afavorir que molta gent s'aplegués als carrers per veure els tres Reis d'Orient. El fet, però, que es repartissin menys caramels va fer que es perdés l'ambient bellugadís d'altres anys. Tal i com va avançar Regió7, enguany i per motius de seguretat, només han repartit caramels les carrosses reials.

La comitiva reial va sortir puntual i va començar a desfilar cap al centre per la Muralla de Sant Domènec i el carrer Guimerà. Enguany, la desfilada es va estalviar el primer tram del Pere III per motius de seguretat. Un cop al Passeig, la comitiva es va dirigir cap a Crist Rei. A continuació, va enfilar el Passeig cap a la Bonavista fins a la carretera de Vic. Tot seguit, les carrosses es van dirigir a la plaça Infants, al carrer Joc de la pilota i Sobrerroca per acabar, finalment, a la plaça Major.

Quan els Reis van arribar a la plaça Major, van fer l'adoració. L'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, va saludar a Ses Majestats i, a continuació, van sortir al balcó per dirigir unes paraules a tots els qui s'havien aplegat a la plaça per rebre'ls. «Sabem que voleu un regal molt preuat: el dret a decidir. Farem el possible perquè el tingueu», van dir els Reis.

Canvis en l'ordre de les carrosses

Aquest any hi va haver canvis en l'ordre de les carrosses. Els últims cops, les dels Reis no apareixien juntes, sinó que entre carrossa i carrossa hi havia el bloc anomenat fantasia. Aquest any, però, els Reis d´Orient van aparèixer un darrere l´altre acompanyats de les seves respectives comitives.