L'Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada ha donat 450 quilograms de taps de plàstic a l'entitat Hàbitat Natural per ajudar el jove manresà Andrés Blanco, de 13 anys, malalt de càncer. Hàbitat Natural, dedicada al reciclatge i a la preservació del medi, va iniciar a final d'any una campanya solidària per ajudar econòmicament la família de l'Andrés, que ara és a Suïssa sometent-se a un tractament especialitzat.

Hàbitat Natural, que té contenidors per recollir oli usat a diferents municipis de la comarca, destinarà a la campanya els diners obtinguts amb el seu reciclatge i amb el dels taps de plàstic. Als contenidors per a la recollida d'oli que ja tenien instal·lats a Sallent, Santpedor, Súria, Sant Fruitós, Callús, Sant Joan, Calders i Navarcles, en els darrers dies s'hi han sumat de nous que, a banda d'oli, també recullen taps de plàstic. Es tracta de les escoles manresanes Oms i de Prat -on estudia l'Andrés-, la Sèquia, la Joviat, Sant Ignasi i Puigberenguer; i l'empresa Denso. També el consistori de Castellbell i el Vilar s'ha volgut unir a la iniciativa i també ha instal·lat contenidors de recollida d'oli al carrer. També es previst que en els propers dies s'hi afegeixin les escoles de Sant Joan de Vilatorrada.

A l'Andrés li van diagnosticar, ara fa poc més d'un any, un tumor cerebral. Després de reiterades intervencions quirúrgiques -una de les quals fins i tot li va provocar un vessament cerebral que li va deixar paralitzat mig cos- i sessions de quimioteràpia, ara és a Suïssa sotmetent-se a un tractament pioner de radioteràpia per protons. Malgrat que està subvencionat pel Servei Català de la Salut, la campanya d'Habitat Natural pretén ajudar la família a pagar l'allotjament a Suïssa mentre duri el tractament mèdic.

Paral·lelament, a banda d'Habitat Natural, l'escola Oms i de Prat també ha organitzat diferents activitats solidàries per recaptar fons per tal d'ajudar la família del seu alumne.