El complex esportiu de l'Ateneu Les Bases va fer dos anys ahir. En plena crisi, no només segueix guanyant socis sinó que fins i tot supera el topall que es va posar en el seu inici, que era de 2.500 abonats. Actualment té prop de 3.000 usuaris i una plantilla de 20 persones.

L'equipament esportiu va obrir portes l'1 de juny del 2012 envoltat d'obres. S'estrenava amb les instal·lacions a mig gas, amb molt mobiliari pendent d'arribar -per no haver-hi no hi havia ni recepció. Tres mesos després s'obria la biblioteca. Posteriorment s'hi van instal·lar entitats i s'hi van derivar els Serveis Socials del districte nord. La cafeteria-bar era de les poques tasques pendents que s'arrossegaven, i el 6 de maig va obrir portes (vegeu fotonotícia).

Bernat Gaya, director de tot l'equipament, reconeix que s'ha cobert el sostre d'abonats al gimnàs. "No és que tinguem llista d'espera, perquè també es donen baixes i es pot anar mantenint", explica. Considera que l'èxit està en l'elevat volum d'activitats dirigides que ofereixen i en la presència de la biblioteca. "Hem aconseguit que esportistes llegeixin i lectors facin esport", explica. Pel que fa al perfil, afirma que no es pot definir. "Hi ha persones de totes les edats, que tant acostumaven a fer esport com que no, de classes socials molt diverses. Només queda una cosa clara, predominen els veïns de la zona", afegeix. Aquesta diversitat va quedar clara ahir, amb el primer dels actes que ha muntat l'Ateneu per celebrar aquest segon aniversari: hi havia gent de totes les edats.