Una quarantena de nens i nenes han participat a la Setmana de l'Energia a Manresa, que va incloure un taller de cuina solar que els va permetre elaborar unes postres.

Seguint les instruccions d'una monitora els infants van poder aprendre què era l'energia solar i com cuinar utilitzant-la. Cada nen i nena va poder elaborar un minimuffing amb farina d'espelta.

A més a més del taller de cuina també hi havia un inflable batejat amb el nom de Saltem amb Energia. A l'inflable hi havia diverses peces que simulaven ser brossa, que els petits havien de col·locar al seu lloc correcte en funció de si eren restes d'orgànica o vidre, per exemple. També havien de canviar bombetes no eficients per altres de més ecològiques.

Aquestes activitats s'havien de dur a terme la setmana passada però es van haver d'ajornar a causa de la pluja. Finalment es van dur a terme dilluns a la tarda a la plaça Sant Domènec.

Es tracta d'una jornada que forma part de la Setmana Europea de l'Energia Sostenible que s'ha celebrat aquestes dates per tot Catalunya amb un programa d'actes pensat perquè els ciutadans, i en aquest cas especialment els més petits, prenguin consciència de la importància d'utilitzar l'energia sostenible, impulsar l'estalvi energètic i augmentar l'eficiència i l'ús de les energies renovables.

Durant la jornada de la Setmana de l'Energia també es va fer palès que l'actual model energètic està provocant greus problemes ambientals com l'àmbit climàtic o l'esgotament de recursos. Amb aquestes activitats es vol donar a conèixer un nou model energètic molt més respectuós amb el medi ambient i més just a nivell social.