Els treballs per reparar les bigues malmeses de la parròquia de la Balconada costaran 40.000 euros. Començaran el setembre i seran finançats íntegrament per la parròquia. Consistiran a reparar el revestiment i substituir la tela asfàltica de les 16 bigues.

Ahir havia de començar el cicle de concerts de la parròquia per recaptar fons per a la reparació de les bigues. No obstant això, es va haver de suspendre perquè l'orgue amb el qual s'havia de dur a terme l'actuació, restaurat aquest any i inaugurat per Pasqua, no funcionava correctament. Mossèn Joan Antoni Castillo, rector de la parròquia, confia que dissabte vinent es pugui iniciar finalment el cicle de concerts benèfics.

La parròquia de la Balconada va ser inaugurada el 1997. El mateix rector reconeixia que només fa dos anys que l'han acabat de pagar. Va costar 60 milions de les antigues pessetes -360.000 euros- , 20 dels quals -120.200 euros- van ser abonats per la mateixa parròquia, que va haver de demanar un préstec. La resta es va subvencionar mitjançant campanyes populars entre els feligresos i el bisbat de Vic.

Mossèn Castillo explica que els problemes a la jove parròquia, obra de l'arquitecte Josep Maria Esquius, han estat conseqüència del fet que el recobriment que es va emprar a les bigues -ignífug i obligatori en aquells moments- ha sortit defectuós.

Si les deficiències s'haguessin produït durant els primers deu anys de vida del temple, la seva reparació no hagués tingut cap cost. Ara, però, sí que s'haurà d'abonar. El rector ha explicat que, com amb la seva construcció, la mateixa parròquia demanarà un préstec per poder afrontar la suma de 40.000 euros.