El despreniment de quatre fragments d'una de les àligues que coronen l'emblemàtic edifici manresà de can Jorba ha tingut lloc 13 anys després que culminés la rehabilitació que va retornar-li l'esplendor.

A banda dels fragments despresos de la part inferior de l'ala d'una de les àligues, hi ha esquerdes ben visibles a les peces que serveixen de base a les figures, tal com mostra la fotografia.

L'any 2001 va finalitzar la rehabilitació de la façana i l'operació es va culminar amb el retorn del nom Jorba. Els amos de l'edifici, la promotora Immobiltron SL, van ser sensibles durant tota l'operació a les demandes de ciutadans que volien que l'edifici fos rehabilitat però sense perdre els seus signes d'identitat. Així va ser, i a banda de les lletres es van enllustrar les àligues i la resta de motius i figures d'ornament, i també es va canviar la maquinària del gran rellotge.

La rehabilitació de l'edifici havia d'estar completament enllestida per la campanya de Nadal del 2001 però van superar aquest termini les obres a la planta baixa i a la façana de Puigmercadal.