Les obres d'enderroc de dos edificis del carrer Remei de Dalt de Manresa per ampliar la residència d'avis de l'hospital de Sant Andreu han deixat al descobert dos arcs antics, un dels quals sembla que sustenta el carrer i l'altre podria ser medieval. Actualment els estan estudiant. Mentrestant l'enderroc ja s'ha enllestit del tot i i el solar ha quedat net per a la futura ampliació.

Les obres d'enderroc van començar el mes d'abril passat, un cop la Fundació Sociosanitària va adquirir els dos bloc d'habitatges que hi havia just al costat de la residència. Els números 18 i 20.

Quan es va tirar a terra l'immoble del número 20 va aparèixer un arc que segons les primeres inspeccions podria ser del segle XV o XVI. A més a més comunicaria amb altres edificis de la zona.

L'altre, el del número 18, té dos arcs, fa cinc metres de llargada i sembla que formi part d'alguna estructura que aguanta el mateix carrer del Remei de Dalt. Aquesta construcció seria més recent que no pas l'anterior i se situaria al segle XVIII. Posar data a les descobertes, analitzar el seu origen i la funció que tenien és ara en mans dels experts. També s'ha contactat amb la regidoria d'Urbanisme de l'Ajuntament de Manresa. Els dos arcs s'han mantingut i no s'han enderrocat com la resta.