"Ara tenim les nostres pròpies dades, encara que no siguin per tirar coets". Així de clar es va mostrar, ahir, el portaveu del govern municipal, Antoni Llobet, en la presentació del cens de pisos buits elaborat per l'Ajuntament per fer un seguiment dels habitatges desocupats a la ciutat. Un cens que xifra en 7.933 els immobles -el 21% del total-, 1.410 menys dels que contemplava l'últim estudi de l'Institut Nacional d'Estadística (INE) fet públic el 2013, 9.434.

Un decalatge que per al regidor d'Urbanisme, Ramon Bacardit, va evitar atribuir a un motiu en concret. Tot i així, va apuntar a diversos motius intuïts entre els que hi hauria l'ocupació d'habitatges durant en el període entre un i altre anàlisi o el fet que l'estudi de l'INE es basi en un càlcul estadístic.

Les dades del cens, que, segons Llobet, s'aniran actualitzant periòdicament -tot i que encara no s'ha decidit cada quan?- han de permetre al consistori comparar amb xifres pròpies les dades i les anàlisis que l'Institut Nacional d'Estadística publica cada dècada, i servir a l'equip de municipal com a referència per valorar l'evolució de la demanda immobiliària a la ciutat.