"L'equip de govern ja sap quants pisos buits hi ha a Manresa, però continua sense saber quantes persones necessiten un habitatge digne i la PAHC incrementarà la pressió de la seva lluita si no hi ha respostes i aquestes no ens deixen satisfetes". Aquesta és la contundent resposta que la plataforma antidesnonaments de Manresa i comarca ha donat a l'equip de govern de l'Ajuntament de Manresa després que fes públic el seu propi recompte de pisos buits que hi ha a la ciutat.

Segons aquest cens, n'hi ha 7.993. L'últim estudi de l'Institut Nacional d'Estadística (INE) corresponent al 2013 deia que n'hi havia 9.434 (veure Regió7 d'ahir).

La Plataforma d'Afectades per la Hipoteca ha respost a l'estudi dient que, malgrat el nou recompte, Manresa continua al capdavant del rànquing de ciutats amb pisos buits i que passar del 24 al 21 % no suposa cap millora. En un comunicat que van fer públic ahir mateix, es demana què pensa fer l'Ajuntament per fer baixar aquest percentatge al 17 % en 15 anys, tal com va anunciar el govern que intentaria fer, i afirma, en to irònic, que una comissió interna no servirà per res. Així mateix, creuen que després de "18 mesos de lluita al carrer, pensàvem que nosaltres tenim quelcom a dir".