No serà oficial fins que el 15 de setembre votin els militants, però a hores d'ara ja es pot dir que el cap de llista de CiU a les eleccions a l'alcaldia de Manresa el 2015 serà Valentí Junyent.

El procés va seguint els passos que toquen i si ja es pot afirmar que Junyent serà l'alcaldable abans que s'hagin donat tots és per un conjunt de factors.

El primer és la predisposició de Valentí Junyent a tornar-se a presentar. El segon és la votació unànime que ha fet el comitè local de Convergència per avalar-la. El tercer és el resultat de la trobada del senat de CDC d'àmbit local que va tenir lloc ahir i que va reforçar els passos fets fins ara. El senat és un òrgan no executiu però de gran ascendent integrat per membres històrics de Convergència a la ciutat.

Més factors a tenir en compte són que es tracta de l'única candidatura presentada i que en unes eleccions municipals, l'efecte alcalde té un pes específic molt important a tenir en compte. Junyent no té rival declarat i tot plegat fa molt difícil pensar que l'assemblea de militants tombi la candidatura que han avalat tots els seus líders. El president del comitè local de CDC, Jordi Serracanta, ha explicat que l'òrgan competent per avaluar l'alcaldable és el que ell presideix i "no hi ha cap mena de dubte" que la persona més idònia per encapçalar la llista el 2015 és Valentí Junyent.