L'Ajuntament es posarà en contacte amb els propietaris de pisos buits per demanar-los que incorporin els seus immobles a la borsa de lloguer municipal. Aquesta és una de les bases del paquet de mesures presentat ahir pel consistori per tal de facilitar l'accés a l'habitatge a les famílies amb menys recursos de la ciutat. Unes mesures per a les quals el govern s'ha conjurat per no posar un "topall econòmic" dins la partida dels pressupostos per a ajudes socials dels propers anys.

Segons van anunciar ahir el portaveu municipal, Antoni Llobet, i la regidora de Serveis Socials, Acollida i Cooperació, Mercè Rosich, els pisos de particulars s'afegirien a la vuitantena d'habitatges de lloguer social que hi ha a la ciutat, dels quals 47 són propietat de l'Ajuntament, 9 són de Fòrum i 23, d'entitats bancàries; xifra que l'Ajuntament espera ampliar d'aquí poc amb un nombre indeterminat d'immobles pels quals s'està negociant amb bancs i caixes.

Un altre dels pilars sobre els quals descansarà el projecte és l'ampliació de funcions de l'Oficina d'Intermediació Hipotecària, d'atenció a les famílies amb problemes per fer front als seus pagaments. Així, si fins ara l'oficina actuava tan sols en els casos en què els pagaments endarrerits eren d'hipoteques, a partir d'ara també ho farà en casos d'impagaments de pisos de lloguer.