Un cop l'assemblea de militants de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) a Manresa ratifiqui Valentí Junyent com a alcaldable, el 15 de setembre, "les bases d'Unió Democràtica a Manresa es pronunciaran al respecte donant suport en aquest supòsit, a través de l'acord oportú de la seva assemblea local".

L'executiva local d'Unió de Manresa ha volgut, mitjançant un comunicat, aprofitar "per expressar obertament la nostra satisfacció perquè l'alcalde Valentí Junyent es presenti i doni continuïtat al procés engegat fa tres anys".

El pronunciament d'Unió arriba després que aquest diari anunciés que Junyent serà novament el cap de llista de CiU a les eleccions municipals del 2015 (vegeu Regió7 de dijous).

L'executiva local d'Unió ha volgut recordar que el procés s'emmarca dins dels acords de la Federació de Convergència i Unió, "en els quals s'especifica que la proposta del candidat a l'alcaldia correspon en el cas de Manresa a CDC" (en funció dels resultats varia el partit a fer la proposta).

Unió Democràtica afirma que serà "respectuosa" amb el procés marcat per la federació en l'elecció del candidat a l'alcaldia així com amb la resta de candidats que formaran la llista de CiU a Manresa.