Diverses entitats de la capital del Bages han convocat una concentració per aquest dimarts al matí en protesta per la recollida d'aliments racista que ha organitzat Plataforma per Catalunya (PxC) a Manresa i han editat uns fulletons amb el lema "No alimentis el racisme" com a mostra de rebuig. L'Associació de Veïns de la Font dels Capellans també s'ha posicionat contrària a l'acte, ja que considera que PxC està "enganyant la població", mentre que l'Ajuntament de Manresa ha anunciat que no autoritzarà la instal·lació de cap carpa per a dur a terme la recollida.

PxC ha anunciat que s'instal·larà al mercat setmanal de la Font dels Capellans entre les 9 h i les 13 h del matí per recollir aliments per la "gent de casa". En resposta, ciutadans i col·lectius insten als manresans que vulguin manifestar el seu rebuig a la iniciativa racista i discriminatòria a trobar-se a l'aparcament que hi ha davant de la Taverna del Mallol per organitzar una acció entorn la carpa de PxC.

Davant de la proposta de Plataforma, l'Ajuntament ha decidit no autorlitzar-la "fent una interpretació estricta de la normativa municipal ja que la instal·lació de l’esmentada carpa incompleix l’Ordenança municipal reguladora de la venda no sedentària". Igualment, des del consistori s'assenyala que "la denegació de l’autorització és el que correspon aplicar a una iniciativa pretesament solidària que en realitat és una actuació xenòfoba i reprovable des del punt de vista democràtic i del respecte a les persones".

PxC no ha demanat permís a l'Ajuntament

La recollida d'aliments convocada per PxC de Manresa s'emmarca en una campanya que la formació està duent a terme arreu del territori català excloent els immigrants de fora de l'estat. El partit es manté ferm en la decisió de dur a terme la de la Font dels Capellans, tot i que l'Ajuntament recorda que tant la recollida d’aliments com la distribució de publicitat a la via pública estan subjectes a l’autorització administrativa corresponent d’acord amb les ordenances municipals, i PxC no l’ha sol·licitat.

Rebuig des de l'associació de veïns

Des de l'AV de la Font, es remarca que "PxC, està fent política amb connotacions racistes i xenòfobes sobre un problema -la manca d'aliments- que afecta totes les persones humanes i això no es pot tolerar". De de l'associació es recorda que des de fs anys hi ha actiu un programa d'ajut titulat Font Solidària, que té per objectiu ajudar "totes aquelles persones, famílies i col·lectius que més ho necessita sense fer distincions de cap mena", i amb aquesta acció que vol realitzar PxC, "s'està confonent i enganyant la població del territori en demanar donacions d´aliments i està entrant en competències mal plantejades amb raons polítiques xenòfobes".

Des de Solidaritat també es rebutja la recollida. "Catalunya és i ha sigut terra d´acollida de tot tipus d´immigració, espanyola, europea i de qualsevol altre indret del món. És per aquest motiu que SI posa sobre la taula la total incoherència de PxC en ser un moviment que cerca la major part del seu suport en aquelles barriades de la nostra ciutat on la immigració espanyola hi tingué més presència", remarca la formació en un comunicat.