Bona part de la cuina del restaurant Maïami i dues parets veïnes que formen part de les dependències del Centre de Normalització Lingüística Montserrat i de l'entitat Bages per Tothom són les parts afectades per l'incendi declarat dissabte al migdia a la cuina del restaurant situat a l'edifici del teatre Conservatori. La cuina no podrà funcionar fins que no hi facin les obres necessàries. Pel que fa al CNL, ha traslladat les classes al centre cívic Selves i Carner fins que no arreglin la paret.

Avui, els tècnics municipals i els designats pel Maïami continuaran la inspecció iniciada ahir. Fonts de l'Ajuntament han informat que la previsió és analitzar la situació de la coberta de la part de l'edifici corresponent al bloc que dóna al carrer de Jaume I afectada per les flames, que és molt probable que calgui reformar parcialment.

Dolors Sánchez, de Diesa Restauració, responsable del Maïami, explicava ahir a Regió7 que han suspès el servei de cuina fins que no hi facin obres, de manera que només hi funciona la cafeteria. El CNL Montserrat, amb entrada pel carrer de Jaume I i veí del restaurant, ha reubicat les classes al Selves i Carner, explicava la seva directora, Núria Brugarolas.