El projecte 'Manresa 2022', que vol aprofitar la commemoració dels 500 anys de la visita de Sant Ignasi de Loiola a la capital del Bages per rellançar la ciutat, preveu inversions en equipaments i infraestructures pel valor de 10 MEUR. Així ho recull el pla director del programa, que se sotmetrà a votació del ple el proper dijous. L'alcalde, Valentí Junyent, espera comptar amb el suport dels grups municipals que formen part del Pacte de Ciutat (PSC, PP i ERC) i ha subratllat que, més enllà del seu abast turístic, el principal objectiu del pla és fomentar l'activitat econòmica. Les primeres actuacions es duran a terme gràcies a la subvenció de 500.000 euros que la Generalitat ha concedit al projecte.

L'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, ha presentat el pla d'inversions del projecte 'Manresa 2022' després que el govern municipal hagi estat treballant en la seva redacció des de l'estiu de l'any passat. El batlle ha explicat que el pla s'ha elaborat conjuntament amb els grups municipals que formen part del Pacte de Ciutat (PSC, ERC i PP) i amb "molta participació ciutadana". Així, l'alcalde espera rebre el suport d'aquestes forces polítiques en el proper ple municipal.

El pla preveu inversions en equipaments i infraestructures pel valor de gairebé 10 MEUR. Junyent ha assegurat que es tracta d'un pla "ambiciós" i que compta amb una dotació pressupostària "significativa" si es té en compte el moment econòmic que viu el país. L'alcalde s'ha mostrat convençut que el pla servirà per reactivar la vida al centre històric i ha assegurat que, més enllà del seu abast turístic, el principal objectiu del programa és fomentar l'activitat econòmica a la ciutat.

Junyent s'ha mostrat "il·lusionat" amb el projecte 'Manresa 2022' i ha assegurat que la transformació de la ciutat serà "evident", sobretot al centre històric que és on es contemplen el gruix d'actuacions.

Primeres inversions

Les primeres actuacions es podran dur a terme gràcies a una subvenció que la Direcció General de Turisme de la Generalitat ha concedit recentment al projecte 'Manresa 2022'. Així, el primer paquet d'inversions previstes pel període 2014-2015 té un cost total d'1.071.157 euros, 500.000 dels quals els aporta la Generalitat, i 291.291 la Diputació de Barcelona per a la construcció de la passarel·la de la Renfe. La resta es correspon a despeses de l'Ajuntament que ja s'han realitzat, com l'embelliment del passatge de Sant Ignasi Malat o la nova Oficina de Turisme de la Plaça Major.

Els diners de la Generalitat serviran, entre d'altres inversions, per dur a terme un projecte de museïtzació del centre urbà o adequar la capella de Sant Ignasi Malalt. La regidora de Promoció Econòmica, Sílvia Gratacós, ha explicat que la subvenció rebuda ha estat finançada amb els diners de la taxa turística.

Més turistes a la ciutat

Junyent s'ha mostrat convençut que el projecte 'Manresa 2022' ja està començant a generar els primers fruits i ha explicat que alguns negocis de la Plaça Major ja han notat una major afluència de visitants atrets per la nova oficina de turisme. "Això demostra que hi ha gent que ja s'està fent seva la ruta ignasiana i el projecte Manresa 2022", ha assegurat l'alcalde.