Fer realitat el Pla Director Manresa 2022 necessitarà una inversió de prop de 10 milions d'euros en nou anys. L'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, ho va explicar, ahir, dos dies abans de sotmetre a votació aquest pla al ple municipal.

Les inversions preveuen aportacions de l'Ajuntament (1,1 milions d'euros), d'altres administracions (6,3) i també del sector privat (2,4). "Bàsicament", va dir Junyent, de Servihabitat, la companyia de serveis immobiliaris de La Caixa, que "renuncia, a petició de l'Ajuntament, a fer el pavelló com a contrapartida urbanística de la Fàbrica Nova", va informar.

L'alcalde i la regidora de Turisme, Comerç i Promoció Econòmica, Sílvia Gratacós, van presentar al migdia el pla d'inversions en equipaments, infraestructures i mobilitat del projecte Manresa 2022. Junyent el va definir com un pla "ambiciós" per l'efecte que vol tenir en el turisme i, sobretot, en l'activitat al centre històric i en el foment de l'activitat econòmica, va insistir. Gratacós també s'hi va referir. L'alcalde va expressar la seva confiança que PSC, ERC i PP, que formen part del Pacte de Ciutat, hi donin suport al ple i va ressaltar l'àmplia participació de diferents sectors que s'ha tingut en compte per tirar-lo endavant. "Volem que sigui un projecte de consens".

Enderroc de la Sala Ciutat

Segons la informació del consistori, els diners que aportarà Servihabitat serviran per millorar la Via de Sant Ignasi; per enderrocar la Sala Ciutat i fer les actuacions convenients d'arranjament i d'urbanització de la capella del Rapte, que hi està enganxada, i per fer millores a la Baixada dels Drets, que forma part de la ruta ignasiana existent pel centre històric.