Les classes que les escoles públiques catalanes impartiran el curs que ve sí que portaran el segell Wert, tot i les maniobres del departament d'Ensenyament per evitar-ho i emmascarar-ho. Malgrat que en unes declaracions fetes a mitjan juny a Catalunya Ràdio, la mateixa consellera Irene Rigau assegurava que no hi haurà cap canvi a Catalunya de resultes de la Lomqe (la llei Wert), en la carta que tots els centres van rebre només cinc dies més tard -el 20 de juny- en què el departament explica l'organització i la gestió per al curs 2014-2015, hi ha tot un seguit de modificacions que fan que es compleixin alguns punts de la Lomqe, sobretot a educació primària.

En la introducció d'aquest document, el departament d'Ensenyament justifica que la llei Wert no es desplegui en la seva totalitat per manca de temps. Ho diu així -sempre evitant mencionar Lomqe i, per descomptat llei Wert-: "l'escàs marge de temps entre la publicació de la normativa bàsica estatal i l'inici del proper curs escolar resulta del tot insuficient per permetre al Govern de la Generalitat l'aprovació dels nous reglaments [...]. Cal prendre mesures transitòries, limitades al curs 2014-2015". Així, la Lomqe s'aplicarà de manera parcial a Catalunya.

Representants sindicals d'Ensenyament de la Catalunya Central, Àngel Benito, delegat de CCOO, i Ana Elvira Sánchez, portaveu d'USTEC, han coincidit a assenyalar que el curs vinent s'aplicarà a Catalunya la llei Wert "encara que sigui maquillada pel departament". Segons Sán-chez, la consellera Irene Rigau, "per una banda, diu que posarà els mitjans perquè la Lomqe no s'hagi d'aplicar i, per l'altra, introdueix tot un seguit de canvis que coincideixen de ple amb la llei". Sánchez afegeix, a més, que Rigau "deixa tota la responsabilitat de com aplicar-la als centres".