L'expedient a una àvia perquè el seu nét jugava a pilota a la plaça de Catalunya s'ha tancat finalment amb una advertència. L´Ajuntament de Manresa ha conclòs així un expedient que havia generat polèmica. Els fets van tenir lloc el 23 de maig passat, quan la Policia Local va aixecar una acta per una infracció contra l´Ordenança de Civisme perquè uns nens jugaven a pilota a la plaça de Catalunya.

El nét de la dona, acompanyat d'una colla d'amics, jugava a la plaça de Catalunya, un dels pocs espais públics de la ciutat on hi ha una senyalització expressa que prohibeix fer-ho. La pilota va anar a parar a la calçada i va impactar contra un vehicle de la Policia Local que passava en aquells moments pel vial. Els agents van baixar del cotxe i després de conversar amb l'àvia, que era qui acompanyava el nen propietari de la pilota, van aixecar una acta denunciant els fets. No la van sancionar directament, ja que, d'acord amb l'actual ordenança de civisme, s'ha de tramitar abans l'expedient.

La decisió ara presa per l'Ajuntament, que implica que l´acta no ha derivat en l´obertura de cap expedient, ha estat comunicada per carta a la dona i es justifica perquè aquests fets es consideren una infracció lleu, segons l´article 81 d) de l´esmentada ordenança, i davant la circumstància que no hi ha hagut reincidència en fets semblants.