La mobilització ciutadana ha impedit, aquest dimarts al matí, l'acapte racista d'aliments al mercat de la Font dels Capellans convocada aquest dilluns per la delegació local de Plataforma per Catalunya (PxC).

L'acció tenia com a objectiu recollir aliments per tal de repartir-los només entre famílies que el partit considerés 'de casa', excloent les d'origen immigrant.

A primera hora del matí, una reduïda representació de PxC s'ha desplaçat fins al mercat, on un mig centenar de persones de diversos sectors del teixit social manresà havien organitzat una marxa sota el lema 'No alimentis el racisme'.

Davant les protestes, els membres de la Plataforma s'han refugiat en un bar proper, d'on n'han sortit en certs moments enmig dels crits dels convocats. Aproximadament una hora després, i escortats pels cossos policials, han abandonat el lloc.

L'Ajuntament havia denegat el permís per posar una carpa

La recollida d'aliments convocada per PxC de Manresa s'emmarca en una campanya que la formació està duent a terme arreu del territori català excloent els immigrants de fora de l'estat.

Davant de la proposta de Plataforma, que inicialment pretenia instal·lar una carpa al mercat de la Font, l'Ajuntament de Manresa va decidir aquest dilluns mateix no autoritzar-ho "fent una interpretació estricta de la normativa municipal ja que la instal·lació d'una carpa incompleix l´Ordenança municipal reguladora de la venda no sedentària".

Des del consistori s'assenyala que "la denegació de l´autorització és el que correspon aplicar a una iniciativa pretesament solidària que en realitat és una actuació xenòfoba i reprovable des del punt de vista democràtic i del respecte a les persones".

De fet, l'Ajuntament recorda que tant la recollida d´aliments com la distribució de publicitat a la via pública estan subjectes a l´autorització administrativa corresponent d´acord amb les ordenances municipals, i PxC no la va sol·licitat.

PxC de Manresa denuncia la protesta contra el acapte feixista

Plataforma per Catalunya (PxC) ha denunciat aquest migdia la mobilització que s'ha organitzat al mercat de la Font en protesta per l'acapte d'aliments que havia convocat la formació i que tenia com a objectiu recollir productes per als 'de casa', excloent a qualsevol persona immigrada. PxC ha penjat una imatge al Twitter en la qual es veia el secretari general del partit, Robert Hernando, i el regidor de la formació a l'Ajuntament de Manresa, Albert Pericas, davant de la comissaria dels Mossos d'Esquadra de Manresa, sostenint la denúncia presentada. La formació al·lega que la protesta era il·legal perquè no tenia permís.

Rebuig des de l'associació de veïns

Des de l'AV de la Font, també s'ha fet públic el rebuig vers l'acció de Plataforma. "PxC, està fent política amb connotacions racistes i xenòfobes sobre un problema -la manca d'aliments- que afecta totes les persones humanes i això no es pot tolerar", remarcaven ahir en un comunicat els representats de l'associació, per afegir que des de fa anys hi ha actiu un programa d'ajut titulat Font Solidària, que té per objectiu ajudar "totes aquelles persones, famílies i col·lectius que més ho necessita sense fer distincions de cap mena". Amb aquesta acció que vol realitzar PxC, considere, "s'està confonent i enganyant la població del territori en demanar donacions d´aliments i està entrant en competències mal plantejades amb raons polítiques xenòfobes".