Promoure el consum responsable de begudes alcohòliques. És l'objectiu d'una campanya adreçada als propietaris d'establiments de restauració i d'oci nocturn, a associacions de veïns, a AMPES i a d'altres entitats de la ciutat, impulsada per l'Ajuntament.

L'acció comunicativa consisteix en l'enviament de cartes amb un fullet que informa dels perills de l'abús il·limitat de begudes alcohòliques i explica alhora la normativa dictada per la Generalitat.

La finalitat de la campanya és evitar males pràctiques en la venda, la promoció i la publicitat de begudes alcohòliques que en fomenten l'abús il·limitat, especialment entre els més joves. Per aquest motiu, s'alerta els agents implicats que han de tenir cura de complir la regulació establerta, especialment durant les festes dels barris, la festa major, etc., on tradicionalment l'ús de substàncies es desmesura.

Més de 400.000 euros

A la carta s'informa dels supòsits en què la normativa dictada per la Generalitat penalitza certes conductes que poden ser considerades infraccions greus, que es castiguen amb multes de 3.001 fins a més de 400.000 euros. Algunes són promocionar públicament begudes alcohòliques en fires, exposicions i activitats similars en espais no diferenciats i permetre el tast gratuït en aquestes activitats de promoció. També la d'incitar al consum amb ofertes com la barra lliure i el 2x1, entre d'altres, en establiments autoritzats (bars, discoteques...) i fer-ne publicitat a través de qualsevol mitjà.