2,7 milions d'euros per fer disset obres que han de començar abans no s'acabi l'any. Actuacions ja conegudes com la del Pont Nou i les lligades al pla Manresa 2022 i d'altres de noves, com la reurbanització del carrer del Joc de la Pilota i la millora de la mobilitat en tres escoles, especialment necessària en el cas de La Sèquia.

De la inversió total, l'Ajuntament n'aporta 300.000 euros (el 12%). La resta va a càrrec de Generalitat i Diputació. Les millores a l'entorn de les escoles La Sèquia, Valldaura i Dominiques (Santa Rosa de Lima) són obres que es faran amb el curs vinent començat com a conseqüència de l'endarreriment de l'aprovació del pressupost, que fa que tot vagi més tard.

Ahir al matí Antoni Llobet, portaveu del govern municipal i regidor d'Ensenyament, i Ramon Bacardit, regidor d'Urbanisme i Paisatge i de Mobilitat, van presentar el pla d'obres. Llobet va ressaltar el gran esforç que ha representat garantir l'esmentat 12% d'aportació municipal per poder anar a trucar a la porta d'altres administracions per lligar ajudes i subvencions. Va insistir, alhora, en el que ja s'ha convertit en marca de la casa del seu equip de govern: a manca de diners per fer gran inversions, endreçar. En aquest sentit, es va congratular de la resposta que estan donant a demandes històriques lligades a les escoles. Va esmentar les fetes a les escoles Puigberenguer i Sant Ignasi. Hi va afegir les que es faran a La Sèquia, Valldaura i Dominiques i una altra actuació que també millorarà la mobilitat en dos centres -La Salle i Vedruna- que és la creació d'una rotonda a la cruïlla del carrer de la Pau amb el de Santa Joaquima. Amb tot, va admetre Llobet, encara quedaran d'altres peticions pendents.

Desencallar

Bacardit va explicar que cadascuna de les obres previstes es troba en una fase diferent. N'hi ha que ja tenen el projecte fet i d'altres que "tot just s'estan començant a dissenyar". Obres que l'aprovació del pressupost ha permès desencallar però que han de fer el seu camí. Llobet hi va afegir que es donarà prioritat a la de La Sèquia i, "especialment, a la de l'entorn de La Salle i la Vedruna". La voluntat és "iniciar-les totes aquest 2014", va remarcar Bacardit.