Aquest dilluns, 28 de juliol, l'Ajuntament de Manresa obre el termini per demanar subvencions en l’àmbit de la Cultura, els Esports i els Barris. Es poden presentar sol·licituds fins el dia 15 de setembre.

La línia d’ajuts en l’apartat de Cultura, que compta amb una dotació total de 19.120 euros, abasta projectes i activitats de difusió de les arts escèniques, musicals, les arts plàstiques i visuals, la cultura popular i festiva, i la difusió i recerca patrimonial.

En el programa d’Esports l’objectiu és impulsar la pràctica esportiva en els àmbits de la competició, l’educació i el lleure, ja sigui en relació a l’organització de proves com participant en les mateixes. Amb aquesta finalitat s’hi destina un total de 30.000 euros.

Així, són subvencionables les activitats de promoció esportiva portades a terme durant la temporada esportiva 2013-14 o durant l'any 2014, per clubs, associacions esportives i entitats ciutadanes no vinculades a l'àmbit escolar sense ànim de lucre, fundacions i federacions esportives i/o els seus respectius col·legis arbitrals.

Pel que fa a Barris la dotació és d’un total de 20.289 euros, i va destinada a programes o activitats per a l'enfortiment del teixit social i la participació als barris.

El Ple de l’Ajuntament de Manresa va aprovar, en sessió del dia 19 de juny, les Bases reguladores especifiques de l’atorgament de subvencions de l’Àrea de Serveis a les Persones i de Ciutadania, Barris i Serveis Urbans per a l’any 2014, mitjançant procediment en règim de concurrència competitiva.

Requisits comuns

Els requisits comuns per optar a la concessió d’ajuts en els tres apartats és que les entitats que s’hi presentin estiguin ubicades en àrees de la ciutat en què hi ha una absència total o més limitada d'activitats socials i comunitàries; i també que s’adrecin als segments de població de renda més baixa. A més a més, s’ha de comptar amb un nombre significatiu de treball voluntari i que les persones associades i col·laboradors aportin donatius en espècies.

Presentació de sol·licituds

La sol·licitud per concórrer a aquesta convocatòria es farà mitjançant un imprès que es facilitarà a les dependències municipals i a la web municipal (http://manresa.cat).

La documentació s'ha de presentarà a l'oficina d’atenció al ciutadà (OAC), Plaça Major, 1, en horari: de dilluns a divendres de 9 del mati a les 6 de la tarda i divendres de les 9 a les 3 del migdia; o en qualsevol altre registre descentralitzat de l'Ajuntament en horari d’atenció que és de les 9 del matí a les 2 del migdia.