Del "Volem votar" al "Votarem i guanyarem". Amb aquest esperit, l'ANC i Òmnium van presentar ahir a Manresa la campanya unitària que, amb el lema "Ara és l'hora", han engegat les dues entitats a tot Catalunya de cara a l'11-S i al 9-N. Just ahir s'hi va afegir l'Associació de Municipis per la Independència. Busquen voluntaris, finançament i implicació.

La presentació va anar a càrrec d'Antoni Cornudella i Josep Emili Puig (del secretariat nacional de l'ANC), Jaume Farguell (president d'Òmnium Berguedà), Marcel·lí Corominas (coordinador de l'ANC a Solsona), Lídia Fàbregas i Maite Viladrich (Òmnium Solsonès) i Marta Torra (Òmnium Bages).

Cornudella va parlar de tres eixos: aconseguir 100.000 voluntaris, que tindran entre les seves tasques fer arribar als indecisos l'argumentari del "sí-sí" i aconseguir una gran mobilització el 9-N, objectiu en el qual va insistir Farguell; captar finançament; i omplir l'11 de Setembre la "V" a Barcelona, on la gent del Bages ocuparà els trams 50, 51 i 52; la del Berguedà, el 53 i 54, i la del Solsonès, el 55. La intenció és combinar en cada tram el color groc i vermell per fer una senyera.

Autocars a punt

Per a aquest dia, a Solsona ja han reservat vuit autocars i un a Sant Llorenç de Morunys; en el cas de Manresa, s'oferiran 1.100 places d'autocar, i 5.000 a tot el Bages. Les inscripcions es poden fer a la web de la campanya www.araeslhora.cat o, en el cas del Bages, a l'específica www.vancbages.org (per comprar bitllet de bus o integrat).

Amb relació al finançament, Puig va explicar que s'han fet samarretes per lluir l'Onze de Setembre que costaran 15 euros, i s'organitza una campanya telefònica per demanar aportacions a la gent. Torra va recordar que tot plegat es pagarà "de les butxaques de la gent". Puig també va explicar que s'està cercant el compromís de les entitats amb el procés. "Es vol que l'11 de Setembre les entitats de cada poble que hagin signat aquest compromís el lliurin al seu Ajuntament". El següent pas serà portar-los tots un dia al Parlament.