L'equip de govern de Manresa ha desmentit categòricament el comunicat fet públic per les entitats que defensen una rebaixa de l'Impost de Béns Immobles (IBI) a Manresa i que afirmaven que havien aconseguit "un consens entre tots els grups polítics per plantejar a la Gerència del Cadastre una nova ponència cadastral".

El govern municipal "no té cap constància que hi hagi un consens amb la resta de grups ni amb la plataforma de l'IBI per plantejar una nova revisió del cadastre".

En tot cas, el que hi ha és "una clara voluntat de buscar solucions i trobar alternatives reals, treballant conjuntament amb la plataforma i amb la resta de grups, a la situació actual".

Lluny de liderar el plantejament d'una nova revisió cadastral, el govern municipal afirma que el que ha fet és "de mitjancer per aconseguir que la gerència del cadastre rebi els representants de la plataforma i s'ha ofert a acompanyar-los a la reunió de dimarts, així com a la resta de grups municipals que hi vulguin participar, amb l'objectiu que tothom tingui la màxima informació sobre les implicacions de les peticions que plantegen, així com dels condicionants tècnics que existeixen per portar-les a terme".