ERC de Manresa creu que, passats 3 anys de mandat de CiU a l'Ajuntament, l'equip de govern "ha sabut vendre la idea que no es podia fer res, i s'ha limitat a gestionar correctament", emparant-se en les innegables dificultats econòmiques.

La percepció d'ERC és que les noves iniciatives desenvolupades han sorgit, en bona part, de les propostes que ha portat l'oposició al ple municipal.

Esquerra reconeix que s'han fet coses bé, però lamenta que s'hagin perdut oportunitats, com en el cas de la revisió del planejament urbanístic -pensen que ha estat un error externalitzar totalment l'equip tècnic director i s'ha perdut temps i diners-, de treballar el projecte de futur de la ciutat i de buscar la implicació de la ciutadania. "Tot plegat, denota la manca de lideratge de l'alcalde, Valentí Junyent", afirma.

ERC està especialment satisfeta pel posicionament clar pel dret a decidir i en favor de la independència de Catalunya i encoratja l'equip de govern de CiU a mantenir aquesta línia i a donar compliment als acords de ple que encara hi ha pendents, com el pagament d'impostos a l'Agència Tributària de Catalunya.

El principal defecte que els republicans constaten en l'equip de govern de CiU és "la manca d'un projecte de ciutat clar".