Veïns i comerciants dels carrers de Sobrerroca, Sant Miquel i la plaça Major van sortir ahir al carrer per celebrar la festivitat de Sant Ignasi, coincidint amb el dia principal de les festes de la zona.

Des de primera hora del matí, just després de l'esmorzar popular, botiguers i brocanters van plantar les seves parades a diferents punts d'aquest sector, perfumats ahir per les habituals branques de romaní que s'escampen durant les festes en honor del sant.

A més dels comerços, la jornada d'ahir també va ser marcada per les activitats per als diversos sectors de públic. Entre la programació d'enguany, no hi van faltar les visites guiades en què l'historiador Francesc Comas va treure a la llum curiosos detalls d'alguns dels comerços més emblemàtics del carrer Sobrerroca, ni tampoc els inflables i actuacions per als més menuts, que van ocupar bona part de l'horari de tarda.

La part més protocol·lària de la vetllada va arribar a quarts de nou del vespre, amb la tradicional missa concelebrada al santuari de la Cova. Aquest any, un cop acabada l'eucaristia, va recollir el testimoni la coral filipina Ateneo Chamber Singers, que va oferir un concert inclòs dins la gira que aquests dies els està duent per uns quants països europeus.

Logotip per a Manresa 2022

A banda de les parades i activitats, ahir també va tenir lloc la presentació oficial del logotip promocional per a Manresa 2022, el paquet d'actes amb els quals la ciutat vol celebrar el 500 aniversari de l'arribada de Sant Ignasi a la ciutat.

El gràfic és obra de la manresana Paula Terra, qui actualment estudia Disseny al Centre Universitari EINA de Barcelona. El logotip va ser escollit entre el prop d'una trentena d'obres presentades a concurs i és previst que aparegui en les campanyes i activitats que l'Ajuntament organitzi dins el programa d'actes de Manresa 2022. També es preveu que serveixi com a element per identificar visualment els diferents serveis vinculats a aquest projecte.