Laia López i Clàudia Costa tenen set anys. Malgrat ser totes dues de Manresa, es van conèixer a Barcelona ara fa un any. Totes dues eren a la planta d'onco-hematologia de l'Hospital de Sant Joan de Déu de Barcelona, sotmetent- se a un tractament contra la leucèmia.

A l'hospital van conèixer altres nens com elles, entre els quals hi havia la Candela, que té la mateixa malaltia. Una voluntària havia ensenyat a la Candela a fer polseres de macramé de colors per passar l'estona a l'hospital i ella en va voler ensenyar a unes amigues del seu municipi, Benicarló (País Valencià). Aquestes van començar a fer-ne i a vendre-les per recaptar fons per investigar la malaltia de la seva amiga: el càncer infantil. En saber-ho, la Candela i els seus companys de planta, entre les quals hi havia la Laia i la Clàudia, van voler fer el mateix. També els seus pares, familiars, amics... Les candeles, com es van batejar les polseres, costen tres euros. En mig any han recaptat prop de 100.000 euros.

La Clàudia ha estat 14 mesos en tractament. La Laia, un any. Ara, en fase de manteniment, han decidit convertir-se en les ambaixadores de les polseres a la comarca. A Sant Vicenç, per exemple, han recollit 1.300 euros gràcies que tots els balladors del ball de les gitanes en portaven una. Diversos establiments de la capital del Bages, com la botiga de roba Micumacu, la Perruqueria i estètica Perau, la Clínica Dental Rosa Evangelio i el Sabater del Barri s'han volgut afegir a la iniciativa i s'han convertit en punts estables de venda.