El portaveu de l'equip de govern de l'Ajuntament de Manresa, Antoni Llobet (CiU), ha assegurat que no s'ha renunciat a cercar el consens polític i ciutadà sobre els usos de la fàbrica de l'Aranya, on hi ha la mesquita Al-Fath.

A instància d'ERC, el govern convocarà una sessió del grup de treball per a l'estudi dels futurs usos d'aquest espai, que no es trobava des que va ser constituït, fa 15 mesos.

Llobet ha demanat que no sigui només el govern, sinó tots els grups municipals, els que aportin a la sessió del grup de treball el seu parer sobre aquesta qüestió. El portaveu del govern ha assegurat que "es continuarà treballant per cercar el consens mitjançant el diàleg".

ERC ha fet notar que el 29 d'abril del 2013 es convocar una reunió per a la creació del grup de treball que ha d'estudiar els futurs usos de la fabrica de l'Aranya. En aquella reunió, després de fer un repàs de l'evolució històrica i de la situació actual d'aquest espai, va ser qualificat com un punt estratègic del projecte Manresa 2022. Aquest projecte inclou el conjunt d'accions de transformació per aprofitar al màxim la celebració per part de la comunitat jesuïta de la Cova dels 500 anys de l'estada de sant Ignasi de Loiola a la ciutat. Des d'aquella primera trobada, fa 15 mesos, el grup de treball no s'ha tornat a convocar, tot i que, en principi, havia de tenir una periodicitat mensual. Per aquest motiu el grup municipal d'Esquerra a Manresa volia saber si l'equip de govern té alguna proposta sobre la taula al respecte a la fàbrica de l'Aranya i quins usos preveurà el Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM) per aquest espai patrimonial.

Cap acció unilateral

El portaveu del govern, Antoni Llobet (CiU), ha assegurat que el grup de treball es tornarà a reunir, però ha volgut deixar clar que ho farà sota una premissa: "en aquest tema no es podrà fer res de res si no hi ha un compromís ferm de no fer-lo servir com a arma llancívola". Llobet ha assegurat que els grups polítics d'oposició "no cal que busquin el que no trobaran", en referència al fet que l'equip de govern de CiU no se situarà en la posició de rebre les patacades que pot suposar el fet de moure una mesquita "mentre els altres grups polítics s'ho miren per veure quin rèdit polític en poden treure. Això no passarà". Així que, o hi ha una voluntat majoritària del conjunt de forces que constitueixen l'Ajuntament "i tots estem disposats a analitzar el tema i considerar possibilitats, o ja es farà quan tots ho considerem més prioritari". Llobet s'ha mostrat rotund: "no actuarem unilateralment de cap manera".

El següent pas serà convocar la reunió del grup de treball per "tornar a veure, amb conversa franca i tranquil·la, fins a quin punt hi ha compromís".

Llobet matisa que la comissió s'ha constituït sense la presència de Plataforma per Catalunya per no instrumentalitzar-la ja d'entrada. El portaveu del govern espera que aquest missatge arribi de forma diàfana: "esperar obtenir rèdit polític és equivalent a dir que el tema no avançarà".