Pere Sobrerroca i Camps, que va ser regidor a l'Ajuntament durant dos mandats i era un dels darrers supervivents de la lleva del biberó de Manresa, va morir diumenge passat als 93 anys per culpa d'una fractura de fèmur de la qual no es va poder recuperar.

Contractista de professió, Sobrerroca, nascut a Manresa el 22 de setembre del 1920, va ser regidor d'Urbanisme i Obres Públiques de l'Ajuntament durant els mandats 1987-1991 i 1991-1995, amb Juli Sanclimens d'alcalde. Quan va plegar de regidor, càrrec al qual va arribar com a militant d'UDC, no va ocupar cap més funció política i es va anar desvinculant del partit.

Com un dels darrers supervivents de la lleva del biberó de la capital del Bages, havia fet entrevistes, conferències i xerrades sobre les seves vivències durant la Segona República, la guerra civil i el franquisme en diverses ocasions ja que donava molt valor a la memòria històrica. Fa cinc anys, amb motiu d'un reportatge publicat a Regió7 dels setanta anys de l'entrada de les tropes nacionals a Manresa, va destacar que quan es fa memòria cal explicar-ho tot. El fet d'estar afiliat a la UGT el va convertir en pres durant la dictadura franquista, entre els anys 1939 i 1942. Durant aquest període va estar a Cervera, Lleida, Burgos, Algesires, Melilla, Tugun i Ceuta.

Sobrerroca va ocupar durant molts anys la feina de tresorer del Gremi de Constructors d'Obres de Manresa i Comarca, que justament enguany ha celebrat el seu 650è aniversari. El seu funeral tindrà lloc avui, dimarts, a les 12 del migdia, a l'església de Crist Rei.