Són més que l'estiu passat, però enguany les condicions els estan fent més la guitza que de costum. Els 124 bars i restaurants de Manresa que aquest any han instal·lat terrassa exterior es queixen que han de fer front a una tríada de factors que fan minvar la seva activitat i que està formada per la crisi econòmica, la multiplicació de la competència i el mal temps que ha marcat el juliol i l'inici d'agost.

Així, diuen, les males condicions meteorològiques s'han afegit a dos factors que en els últims quatre anys ja havien obert forat en el sector, amb la caiguda de la facturació i la proliferació de taules exteriors amb l'entrada en vigor de la llei antitabac.

La xifra de 124 terrasses d'aquest estiu suposa un augment de quatre llicències respecte de les 120 expedides el 2013. No obstant això, no és la quantitat més elevada de terrasses que hi ha hagut mai a la ciutat, honor que manté la campanya del 2012, amb 130 bars i restaurants que van sortir al carrer.

Les dades reflecteixen, això sí, una lleugera estabilització del gremi, lluny dels booms registrats entre els anys 2008 i 2010 just abans de la prohibició de fumar en bars i restaurants -quan es va passar ?de 48 a 74 peticions.