La idea que ha incorporat l'Ajuntament a la festa major d'enguany, consistent a oferir cartrons als botiguers perquè tapin els seus aparadors durant al correfoc, no convenç. Josep Salvador, de la botiga Shop&Coffee, a la cantonada del carrer de Sant Miquel amb el de les Piques, diu que "no em soluciona res". Pregunta de què li serveix pagar impostos si després ha d'estar pendent de tapar i destapar els vidres, i avisa que aquest any "no els penso tapar, i si me'ls cremen, posaré una denúncia".

Regió7 ha parlat amb una desena de botiguers i veïns afectats. Tres diuen que ja els està bé haver de fer ells la feina de tapar els vidres, i donen per bo l'oferiment de l'Ajuntament. Pel que fa a la resta, es queixen que és un problema i reclamen que aquesta responsabilitat l'assumeixin els organitzadors del correfoc: l'Ajuntament i Xàldiga. Un parell ja fa anys que van tenir cura d'encarregar unes fustes per protegir els seus negocis.

L'abril passat aquest diari es va fer ressò de la instància presentada per set botiguers i veïns del sector Barri Antic a l'Ajuntament per expressar-li les seves queixes pels danys causats pel correfoc de la Llum en els vidres d'establiments i habitatges. Reclamaven una solució definitiva, com ara que l'Ajuntament encarregui uns taulers numerats i els col·loqui quan calgui protegir els aparadors, tenint en compte que ara ja són dos cops l'any, perquè hi ha dos correfocs, el de la festa major i el de la Llum.